Wednesday, January 18, 2012

September 2009 - 17 January 2012

Assalammuailaikum :)

Hai semua.
17 January 2012 :'(

Okay. tarikh tu tarikh yang amat sedih bagi acap dan aku. kami punya kucing kesayangan dah tada. nama dia Gengga Sayang. acap cakap, dia manjee sangat! walau pun aku tak pernah jumpa dia, tapi perasaan hati tu dekat dengan Gengga nie. aku just sempat tengok gambar dia ja. Gengga comel sangat. dia warna kelabu then corak at badan dia lawa sangat. sebab dia kucing kacukan, tak silap kacukan kucing batu kot.

Cerita dia macam nie, masa tu acap gtau at aku yang Gengga sakit. aku terkejut berok kot. tetiba dia sakit apa hal? then, acap cakap Gengga mulut berbuih sebab maybe termakan racun. Ya Allah, aku time tu dekat pasar malam, nak nagis kuat kuat. tapi tak kan lah nak nagis dekat pasar malam tu kan? pendam ja dalam hati. then, acap cakap dia pergi cepat cepat cari air kelapa untuk penawar racun tu. but, respond still tada apa apa. time malam, aku skype dengan acap. dia cerita semuanya pasal Gengga then aku start nagis. tak dapat tahan sebak. kucing macam tu mati dalam keadaan terseksa. dengan racun dalam badan.

Petang tu, acap call aku. aku happy sangat dia call aku sebab rindukan dia. tapi, berita malang yang aku dengar. dia cakap, 

Acap : Eny, gengga dah mati.
Aku : serious?
Acap : serious.
Aku : serious?
Acap : serious.

Ya Allah... Gengga dah mati? lepas tu, dalam kepala otak aku asyik piki ja yang lepas nie kalau aku call acap, dah tada dah bunyi meow meow. dah tada aku nak panggil, genggaaa.. sedihnya :'(
and acap pon cakap lepas nie dah tada kucing nak kejar dia, ada kucing panjat at tingkap. hmm. Gengga nie aku dengan acap anggap macam anak ja. sedih. :'(

Tadi aku skype dengan acap, dia cakap dia try gali kubur Gengga balik, sebab tanak ada binatang lain makan dia. acap gali tanah bagi dalam. Ya Allah, rasa macam lain sangat. lepas nie, aku dah tak tanya acap dah, dah bagi Gengga/anak makan belum? hmm.

Menangis aku tulis entry nie. sumpah tak tahan sebak walau pun Gengga seekor kucing. rasa lain sangat sangat. kalau aku dengan acap bergado time call, Gengga meow meow ja macam tanak bagi kami berdua bergaduh. dia macam memahami kitaorg.

Gengga, sory mak mampu buat nama Gengga atas kad topup nie ja.
Mak sayang Gengga :'(


Ya Allah, aku sayang Gengga nie macam aku sayang manusia. walau pun tak pernah jumpa dia, tapi dia dekat dengan hati aku. sayang dia sangat sangat.

Mak & Abah  sayang Gengga sangat sangat :'(

Tuesday, January 10, 2012

--------------

I miss you. But i can't.
Because, i Hate you.
But, i Love you.

p/s : Ya Allah, apa benda yang aku piki kan nie? sudah sudah buat hati nie menderita. :'(

Gonna miss you, sekoko

Hai semua,
Assalamualaikum.

Hari nie sekolah aku okay ja. banyak ragam tadi, especially time perhimpunan. Ya Allah, sabor ja lah dengan cikgu Anisah tu yang tengah perbetulkan barisan budak tingkatan 4 & tingkatan 5. haha. aku rasa dalam 10 minit juga dia perbetulkan barisan kami. budak sekolah Khir Johari banyak budak manja. haha. okay, nie la sekolah aku. hmm, tahun nie last belajar at sekolah nie. hukhuk :( 

Sekolah Menengah Kebangsaan Khir Johari, Sg Petani

Walaweh! sekolah aku tu, haha. sekolah nie best sangat. first, masa time aku masuk sekolah nie sebab aku dapat tawaran. hello, you'ol jangan ingat muka i macam nie tada tawaran? sorry okay, muka nie bernilai okay. hahaha. mengarut bak hang. masa tu tingakatan satu. boleh tahan la time tingkatan satu tu. then, yang bestnya dapat pengetua yang baaaik sangat! tak silap nama dia, Jamaluddin. baik sangat sangat. sifat dia, hati lembut, cepat touching, sayang dekat murid murid dia sampaikan displin sekolah kami tak ketat. haha. tada lah. tapi aku rasa macam time aku tingkatan 1 tu bawa sial la. hahahaha. tengok la, elok ja kami dok kat sekolah tu, tetiba pengetua tu nak pencen time tengah bulan. 

Lepas tu, tentang pencen pengetua kami tu, agak sedih la. ya lah, mana tak sedih dapat pengetua yang baik tetiba dia dah pencen? sedih kan. masa dia pencen, dia menangis tau. hmm. hati dia lembut sangat. then lepas dia dah pencen, dia ada datang melawat sekolah kami. winkwink ^^ haha. dia nak basikal dia pegi exercise, then sambil tu dia datang jenguk sekolah kami. mungkin dia rindukan sekolah KJ nie kot? atau pon dia rindu at pelajar tingkatan 1 yang bernama Aini Murni Shahrudin? mungkin, mana tau. haha.

Hmm, nak cerita apa lagi ek? haaaa! apa kata kita layan seleksi petang nie dengan tengok gambar gambar pelajar KJ? layan ~ 

Cikgu cikgu yang dicintai

muka budak budak Hot, hahahahah

 
Again, muka budak budak hot

Suami & Isteri. hahahaha, bukan la! gurau semata mata

Bonzer kuat KJ, haha

Bulatan merah : Aini Murni Shahrudin, xoxo Gossip Girl. haha

Cikgu Mazlan : Weh, kes Amalina Che Bahri tu natang pa?
Cikgu Ros : Terkesima -,-
Cikgu Iskandar : Awat dengan kes tu weh? aku pon tak paham.?
Cikgu Zainorin : tua tua pon dok gosip :|
*gurau semata mata
Hey, apa tengok tengok?
Mau gadoh ka? 
Dekat mari, dekat mari.

Anak anak buah Bonzer KJ, haha.

Pak Din Comel, hahaha!

muka muka budak Pra-U yang kecewa tak dapat masuk U. gurau, haha

Cikgu unknown : Weh, tadi aku makan capati at Hussain.
Cikgu Iskandar : Laaaa, awat tak ajak aku pi sekali? ngidam capati nie.
Ustaz Najmi : Tah hang nie, makan capati sampai lupa kawan. apa laaa..
*Gurau semata mata.

Pengetua Smk Khir Johari

' Nyesal aku jadi pengawas, kena jemur at tengah panas. dah la aku tengah dalam proses nak putihkan kulit.'
*Gurau, hehe. 

Negarakuuu, tanah tumpahnya darah kuuuu

Hero Malaya

 Usha panas dari pengetua untuk semua, hehehehe.


Hehe, weh nie semua gurau ja tau! bukannya nak malukan orang, tapi untuk saja saja. untuk warga KJ juga. hmm, minta maaf la kalau kot la enny ada buat gambar hangpa semua jadi kot blah len. dan minta maaf la dekat cikgu cikgu semua, sebab gedik buat dialog tah apa apa. hehe. okay, otak pon dah jam tak tau nak tulis apa lagi. harap harap enjoy k baca entry nie? haha. okay, pergi dulu, bye!
Assalammuailaikum :) 

Monday, January 9, 2012

RM 5

Hai semua,
Assalamualikum.

Okay. tajuk dia RM 5. tau sebab apa? sebab, aku call ex mak mentua & Diva Cheras. hahaha. saya call semua nie untuk hilangkan bosan saya time goyang kaki. actually tada kedit, then pegi 7e. sat, hangpa tau dak 7e tu apa? kot la hangpa kuno sangat sampai tak tau singkatan tu. okay, 7e nie 7Eleven yang kedai 24 jam tu. dah tau? ha, cakap terima kasih cepat sebab aku bagi ilmu at hang. hahaha. gurau. pegi 7e then beli topup. ada mamat ensem laaaa. haha. orangnya hitam manis. hehe. saya nie suka tengok orang yang berkulit hitam manis, cantik sangat. kalau bagi perempuan la. kalau bagi lelaki, ensem sangat. wiwit! hahaha. okay, dah habis beli terus balik umoh.

Sampai ja at umoh, terus pakai topup tu. kite tak keye macam you'ol ye. kite topup RM 5 je. mengarut mengarut! tampaq pala baqu tau. okay. lepas ja guna topup tu, nak tau tak sapa yang saya call? haaa, ofcos la Cik Diva Shena Rofizal kita nie, 

Cik Diva Shena Rofizal

Ha, diva kan? hangpa boleh ka buat diva hangpa macam dia? kalau dah tak leh, tak yah dok pulon buat la. hahaha. okay shena nie saya kenal tak sampai setahun. kami kenal dalam lepas raya haji kot, alamak dah lupa la. maaf ye cik diva? hehehe. dia nie lembut orangnya. tapi tadikan, kami otp. sat, hangpa tau dak otp tu apa? kot la hangpa kuno jakun ka apa ka sampai tatau otp tu apa. okays, otp tu on the phone. haha. lupakan. time tengah otp dengan dia, mak ai. suara dia, bak buluh perindu. sodap kemain. suara dia ada iras iras suara bapak orang yang tengah chill minum kopi. hahaha. tak la weh, dia sakit tekak. suara tado. sebab tu suara dia kucar kacir, dari perempuan terus menjadi suara bapak orang. haha. background music kami time otp tadi, nice. dengar music adik adik dia bertukang & histeria. haha. ouh lupa. tadi saya cakap dengan adik dia tau, coomel je. nama Irfan kot, tak silap la. dengar macam fan fan at belakang. suara dia comel sangat. dia umor 5 tahun je. muda lagi. tak macam kita nie, dah 17 tahun. makin tahun, makin bertukar number tahun saya. haha. okay, balik kepada shena & me. kami sembang biasa biasa saja. tadak yang special. kami cakap kejap je, sebab dia nak pegi kedai. tak tau la nak beli barang ke apa kan? Allah saja yang tahu. ewah ayat, -,- apa apa pon aku seronok dapat cakap dengan Diva nie. kelaaas weh! haha. kami siap kongsi kongsi tips bagaimana nak kukuhkan rumah tangga lagi. haha.

Then, saya call ex mentua. ehem. batok pulak. saya panggil dia Mama je. comel kan? haha. tak silap nama mama, Rusilah. tak silap la. tapi saya yakin. macam mana tu? mama Rusilah ku,

Mama Rusilah
* dia pon Diva tau, tengok rantai dia

Maaamaaaa! comel kan, kan? apa, tak comel? punya pasai hang la. ada aku kesah? werk, blah ar weh. pi mampoih ar. hahaha. biaso lah, bahasa Kedah nie memang macam ini sikit. kasar. okay. Mama, mama, mama. tadi saya call dia nie bukan sebab apa. sebab luahkan perasaan yang membuak buak ibarat gunung berapi nak muntahkan lava. sambil luah tu, sambil nagis. maklom orang cakap, perempuan hati lembut. aiceh, bangga lettew. haha. best cakap dengan mama nie. setiap kali kita nak cakap dengan dia, dia mesti potong line kita nak cakap. baru nak sebut, 'ma' dia terus cakap, kau nie bla bla bal. hahaha. ya, itulah manusia. semua manusia kan tak sempurna? perangai pon tak sama. yang sama pon, cuma kalau kita ikot mak & abah kita. seperti chromosome ada 46, sebahagian daripada ibu dan sebahagian lagi daripada bapa. see? perangai kita akan ikut setengah daripada mak, dan setengah lagi daripada bapa. hamboi, science la kite. haha. lupakan. Mama, tadi dia ada bagi nasihat at aku yang dia suruh aku belajar betol betol, bagi masuk U. then, kahwin dapat anak. haha. anak? anak tu rezeki Allah. hehehe. then, dia suruh aku Jangan Percaya Lelaki Sangat. kata mama, lelaki sekarang susah nak cari yang baik. lelaki sekarang dah tak macam dulu. ha, betol kata mama. cikgu saya pon ada cakap, Lelaki sekarang MATERIALISTIK. betoi dak aku eja? haha. daripada nasihat mama tu lah aku mula sedar yang aku nie bodoh menangis hanya kerana LELAKI. aik? sat aku, sat saya, apa kehe? anyway, saya berterima kasih sangat dekat mama sebab sedarkan saya daripada ajaran sesat ( menangis kerana lelaki ) . Alhamdulillah.

Okay, itulah cerita RM 5 saya. apa? tak best? tak yah like. tak minta simpati pon, werk. haha. dalam blog boleh ke like? macam bodoo ja. haha. kepada kepada Diva saya yang tadi saya call tu, saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kerana sudi mendengar suara saya yang tak berapa sodap macam Adele, dan terima kasih juga kerana sudi mendengar luahan hati saya yang jiwang karat nie. haha. 

Kembali

Assalamuailakum,
kum apa kombet, bet apa, betman. 
*gila

muka excited tahun 2012

Hai semua, apa khabar? okay, actually yang post lama lama tu sudah di hapuskan kerana sebab tertentu. saya rasa anda semua tidak perlu tahu okay? just orang yang terdekat ja yang tahu. hoho. okay. saya post nie, bukan sebab apa apa. dia ada sebab tertentu. boleh kata agak 'SULIT' la. haha.
Okay, start sekarang saya dah bukak balik akaun Facebook saya yang sudah lama deactived tu. berhabuk tak agak agak hangpa? tak kot. kan? tapi kan, akaun saya tu kena tunggu 24 Jam lagi. what?! kenapa pulak? hmm, apa apa ja lah. janji dapat buka.
Nak cerita apa lagi ek? pasal azam? hmm, no no. pasal azam kita cerita untuk entry yang lain. tunggu ya! haha. sekarang ini, saya seorang calon SPM. hoho, gelabah la weh. ketaq, ketaq. tapi tak apa, don't worry and be happy! amacam? tak la. don't worry sebab baru ja tadi saya call ex mak mentua kot, haha. hangpa tau tak? dia bagi kata kata semangat at aku kaw-kaw la. sampai kedit aku habis. haha.
Saya panggil dia, Mama. comel tak comel tak? comel kan? haaa. tadi dia bagi nasihat at aku, 
Senarai nasihat :
  1. Kau jangan la menangis pasal laki nie, dorang nie bukan boleh percaya sangat.
  2. Sekarang kau belajar betol betol, nanti dapat keje besar besar kau kahwin. nanti dapat anak kau bagi la anak anak kau jadi pandai.
  3. Kau jangan jadi bodoh sebab lelaki, especially menangis at dorang. kau bukan dapat apa apa pon.
  4. Kau piki pasal masa depan kau.
Ya Allah, untungnya aku dapat seorang hamba Allah yang mampu sedarkan aku tentang LELAKI. aku bersyukur sangat sangat. walaupon kami tak pernah berjumpa, kami macam dah kenal 600 tahun dah. untungkan? sangat untung dan berbaloi. sampai disini sahaja la saya punya karangan. muahaha. BM pon terketaq ketaq, karangan konon. okay. dengan lafaz Alhamdulillah, saya pergi dulu. pastikan sentiasa jenguk/lawat blog ini okay? tiada unsur lucah. haha. mencarut lagi. okay, Assalamuailaikum :)